Prosjekter

Bolig Bjønnes

Prosjekter

Bolig Bjønnes

Prosjekter
  • Prosjektnavn Bolig Bjønnes
  • Oppdragsgiver Privat
  • Type Enebolig
  • Adresse Bjønnesåsen, Larvik
  • Årstall 2010

Med havet som førende

Enebolig tilpasset terrenget med svaberg. Tomtas viktigste aktivum er utsikt mot sjøen fra svaberget i vest, for PV arkitekter har dette har vært styrende for løsningen. For å tilpasse er det lagt opp til halvplansløsning med inngang på mellomnivå og pulttak med liten takvinkel. For å redusere hovedhusets dimensjoner er garasjen lagt frittliggende og med flatt tak/takterrasse.

Svaberget i vest utnyttes til en terrasse som gir utsikt mot sjøen. I vest er det utført sømboring slik at skjæringen framstår med en ren og tiltalende flate ved skjæringens fot er det anlagt et bed med klatreplanter som dekker mesteparten av skjæringen.

Fasadematerialet er vesentlige impregnert trekledning av typen Kebony, som etter en tid vil framstå som sølvgrå i fargen. Pipe og brannmur forblendes med stavskifer, som også går igjen i terrassebrystninger og garasjefront. Taktekking og beslagarbeider utføres i titanzink, som får en matt grå patina. Tanken bak materialvalget er at eneboligen skal framstå i naturmaterialer og farger som står i et godt samspill med fjellet, som er tomtas viktigste element.