Prosjekter

Utsikten Kongsberg

Prosjekter

Utsikten Kongsberg

Prosjekter
  • Prosjektnavn Utsikten Kongsberg
  • Oppdragsgiver Backe Prosjekt AS
  • Type Leilighetsbygg
  • Størrelse 10 leiligheter
  • Årstall 2016

Utsikten ligger på en tomt som er vestvendt og med flott utsikt innerst i en blindvei. Alle boligene er orientert mot vest og det er lagt inn sprang i fasaden slik at alle får en usjenert uteplass. Adkomst skjer via felles gårdsplass på østsiden av bygget. Garasjene er lagt mot eiendomsgrensen i bakkant av tomten. På vestsiden av huset ligger et usjenert uteområde skjermet mot trafikk og innsyn fra naboer.

PV arkitekter har i prosjekteringen lagt stor vekt på å tilpasse bebyggelsen til terrenget på stedet, samt å gi bygningen en skala og et uttrykk som harmonerer best mulig med småhusbebyggelsen omkring.

Volumoppbyggingen er stram og har et moderne formspråk. Bygningen er underdelt i to huskropper og øverste etasje er inntrukket både i front og på endene.

Det er lagt opp til en differensiert farge- og materialbruk som understreker oppdelingen. I fasadene er det benyttet en kombinasjon av brun- og gråbeiset panel.

Små innslag av fargesterke fasadeplater markerer inngangene og gir kontrast og spenning i materialbruken. Det er store vindusflater mot vest som gir rikelig med lys.

Leilighetene er utformet slik at oppholdsrommene og de private uteplassene er henvendt mot hagen og utsikten, mens de mer private funksjonene ligger i bakkant.

Brukbarhet og fleksibilitet har vært i fokus og det er lagt vekt på få til løsninger som kan favne ulike livssituasjoner. Leilighetene som ligger på inngangsplanet får trinnfri adkomst.